おんたま - Hot Spring Egg -

温玉
デミタスカップに温泉玉子をいれて黄身を崩し、ウスターソースとオリーブオイルたらしたのを、今宵のホットウィスキーのアテに。
スライスしたバゲットをトーストしてさらに半分に切ったのにつけて食べる。タバスコが玉子、特に半熟の黄身にあうことは、タバスコ好きにはよく知られるところだから、それも忘れずに。
温泉玉子は保温フードジャーの中で65度のお湯に40分ほど漬けて作った。
Onsen Tamago a kind of soft boiled eggs that mean hot spring spa eggs in Japanese.
The traditional way of cooking Onsen Tamago is to place eggs into rope nets and leave them in a hot spring, with water that is approximately 70 degree Celsius for around half an hour. My way of cooking Onsen Tamago is to place eggs into thermos food jar with 65 degree Celsius hot water and leave it for 40 minites.
Usually, we season Onsen Tamago by dashi broth flavored soy sauce. Tonight, I dripped Worcestershire sauce, Olive oil and Tabasco on the egg. I enjoyed the egg with hot bourbon whisky.

テーマ : おつまみ
ジャンル : グルメ

2015-02-14 : 軽食/間食 : Snacks : コメント : 0 : トラックバック : 0
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中央地中海通信管理者の私、大阪府出身大阪府在住です。
辛いものとお酒がだいすき。
エントリのアップが、週末と週の始めに固まり気味で「週刊化」してますが、どうぞよろしく。

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